У Червоноградському спецуправлінні по гасінню териконів та рекультивації земель провели збори з охорони праці

24 вересня 2018

Днями  відбулося засідання постійної комісії з питань охорони праці відокремленого підрозділу «Червоноградське спецуправління з гасіння териконів і рекультивації земель» державного підприємства «Львіввугілля». Засідання проводилось під головуванням начальника управління Ігоря Васька за участю начальників відділів та служб, начальників дільниць, майстрів, механіків, представників робочих професій та головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої.

Фахівець ГУ Держпраці у Львівській області повідомила, що  у листопаді відбудеться планова перевірка ДП «Львіввугілля».

Також вона проаналізувала порушення, які були виявлені під час проведення попередньої планової перевірки з дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони  праці  та  промислової  безпеки при формуванні породних відвалів шахт  і запропонувала заходи щодо недопущення їх у майбутньому.

При цьому інспектор зазначила, що закладання нових та експлуатація діючих породних відвалів, а також їх гасіння, розробка та розбирання повинні здійснюватися у суворій відповідності до проектів  або  розділів  проектів  будівництва  (реконструкції, ліквідації) шахт та збагачувальних фабрик. На   діючих   породних  відвалах  повинні застосовуватися ефективні заходи щодо попередження їх займання та вітрової ерозії. Не дозволяється   складування  відвальної  маси  на  осередки горіння. Осередки горіння підлягають обов’язковому гасінню.

Водночас вона відповіла на запитання присутніх.

Окрім цього,  днями  під головуванням директора відокремленого підрозділу «Шахта «Відродження» державного підприємства «Львіввугілля» Павла Овчіннікова відбулося засідання постійної комісії шахти з питань охорони праці.  В межах засідання фахівець ГУ Держпраці  розповіла присутнім шахтарям про стан виробничого травматизму на шахтах ДП «Львіввугілля» у серпні 2018 року. Також вона проаналізувала причини, через які стались нещасні випадки, та запропонувала вжити заходів  щодо  їх недопущення в майбутньому. Передусім йдеться про покращення якості проведення інструктажів під час видачі нарядів, заборону експлуатації несправного гірничошахтного обладнання, приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан. Особливо наголосила на необхідності суворого дотримання вимог технологічної проектної документації при проведенні та кріпленні гірничих виробок, посилення відомчого контролю за веденням гірничих робіт.