У ГУ Держпраці у Львівській області відбулося засідання Громадської ради

07 листопада 2017

У п’ятницю, 3 листопада,  відбулося засідання Громадської ради при ГУ Держпраці у Львівській області.

Під час засідання члени Громадської ради обговорили низку питань.

Передусім  головний спеціаліст з питань протидії корупції  Уляна Гротовицька  розповіла про оцінку  корупційних ризиків у діяльності Головного управління Держпраці у Львівській. Вона ознайомила із заходами, які  реалізовуються    з метою запобігання корупції.

Уляна Гротовицька зазначила, що в ГУ Держпраці у Львівській області  працюватиме Комісія з оцінки корупційних ризиків. Відтак  присутні обрали двох представників з – поміж членів Громадської ради, які увійдуть до складу цієї комісії.

«Співпраця з громадськістю та контроль з боку громадянського суспільства – це один з найдієвіших механізмів запобігання корупції», – резюмувала Уляна Гротовицька.

Опісля головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марта Пилипів  поінформувала про атестацію робочих місць. Фахівець ГУ Держпраці наголосила на  важливості її проведення, незалежно від форм господарювання. За її словами, йдеться про підприємства, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників.

Вона також детально окреслила етапи  здійснення атестації робочих місць.

«Деякі працівники навіть не здогадуються про те, що мають право на встановленню пільг і компенсацій у залежності від умов праці. Саме тому, одним з наших завдань є інформування працівників та роботодавців  щодо гарантій, які передбачені державою», – сказала  головний державний інспектор відділу експертизи умов праці.

Разом з тим заступник начальника відділу  з питань гігієни праці ГУ Держпраці Віра Кузів поінформувала про повноваження Держпраці  у питанні гігієни праці.

  «Нашим завданням є збереження здоров’я працюючого населення та дотримання законодавства у сфері гігієни праці, зокрема у проведенні розслідування причин виникнення професійних захворювань робітників, які працюють в шкідливих умовах праці»,- наголосила вона.