У Києві відбулась стратегічна сесія з розробки проекту стратегії розвитку державного ринкового нагляду на період 2020-2025 роки

31 травня 2019

За підтримки Канадського проекту «Експертна підтримка урядування та економічного розвитку»  (EDGE) 29 травня 2019 року Міністерством економічного розвитку і торгівлі України було організовано та проведено стратегічну сесію з розробки проекту стратегії розвитку державного ринкового нагляду на період 2020 – 2025 роки.

Активну участь у заході взяли представники відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Держпраці. Серед учасників також були присутні фахівці з Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ДСНС, Держпродспоживслужби, Держлікслужби, Держекоінспекції, Укртрансбезпеки, Морської адміністрації, Держархбудінспекції, експерти проекту EDGE.

Сесія присвячена ознайомленню та навчанню особливостей застосування методології управління, орієнтованого на результат (англ. Results-Based Management – або методика RBM).

Визнана у світі методика широко використовується для стратегічного планування проектів, програм, реформ та наразі стає все популярнішою в Україні, зокрема в сфері державного ринкового нагляду.

В результаті одноденного семінару було окреслено ряд стратегічних цілей і напрямів розвитку державного ринкового нагляду на 5 років, що застосовуватимуться в процесі реалізації та моніторингу політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та інших центральних органів виконавчої влади у сфері безпечності нехарчової продукції.