У Львівській вугільній компанії відбулось чергове засідання ПДК з питань охорони праці

18 жовтня 2019

17 жовтня 2019 року у публічному акціонерному товаристві «Львівська вугільна компанія» відбулося засідання постійно-діючої комісії з питань охорони праці. Очолив її роботу директор по виробництву Тарас Будз. Відбулась вона за участі заступника начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василя Марцинюка, заступника генерального директора з охорони праці Йосипа Короля, а також керівників виробничих дільниць та відділень і представників енергомеханічної служби.

Під час засідання представник Держпраці наголосив на необхідності дотримання усіх вимог Закону України «Про охорону праці». Особливу увагу було приділено статтям 13, 14 та 15 цього Закону. Йдеться про важливість належної організації та функціонування охорони праці на підприємстві. Особливу увагу було акцентовано на правах і обов’язках кожного працівника щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Адже однією із причин настання нещасних випадків, зокрема і на підприємствах вугільної промисловості, є недотримання вимог безпеки та особиста необережність самих працівників.

Фахівець наголосив, що працівник зобов’язаний:

  • дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства;
  • знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту;
  • проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періодичні медичні огляди.

Окрім цього наголошувалось, що працівник несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

Також в межах заходу присутні обговорили обставини та причини нещасних випадків, які трапились у вересні-жовтні на шахті «Червоноградська» на інших вугільних підприємствах Львівщини.