У серпні Головним управлінням призначено 8 спецрозслідувань нещасних випадків

31 серпня 2021

Впродовж серпня у Головному управлінні Держпраці у Львівській області призначено 8 спеціальних розслідування нещасних випадків.

  • 30 липня 2021 року нещасний випадок зі смертельним наслідком стався з інженером –енергетиком ТзОВ «Комфорт і безпека» 1984 року народження. Під час виконання монтажу промислових гаражних воріт на об”єкті замовника (Обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Барселона”), інженер -енергетик знепритомнів. Була викликана швидка медична допомога, лікарі якої констатували смерть. Ймовірна причина смерті-  природня.
  • 30 липня 2021 року нещасний випадок стався з начальником виробничої дільниці КП «Червоноградтеплокомуненерго» 1965 року народження. Під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт залізобетонних блоків та лотків за допомогою автокрана начальник виробничої дільниці закріпив стропи та перевіряв їх надійність. В цей час він послизнувся по бетонному лотку і почав зісковзувати вниз. Під вагою чоловіка нижні лотки теж почали падати донизу і затиснули потерпілого до лівого переднього колеса автокрану. Внаслідок чого, працівник отримав множинні переломи кісток тазу, забій грудної клітки, перелом ребер, рвану рану правого ліктьового суглобу.
  • 04 серпня 2021 року нещасний випадок зі смертельним наслідком стався з слюсарем–електриком з ремонту електроустаткування ЛКП «Львівелектротранс» 1972 року народження. Працівник відповідно до графіку працював в нічну зміну в складі комплексної бригади. Близько 02 год. 30 хв. потерпілий пересувався усередині депо, де знаходились на нічному відстої трамваї, вирішив перескочити між трамваями через оглядову яму і впав у неї. Внаслідок падіння отримав травму голови та забій тулуба, був доправлений у лікарню, де 06.08.2021 помер.
  • 10 серпня 2021 року нещасний випадок зі смертельним наслідком стався з провідним фахівцем ДВНЗ «Національний лісотехнічний університет України» 1958 року народження. Провідний фахівець о 14 год. 00 хв. взяв на прохідній ключі від кабінету і пішов на робоче місце в кабінет, де знаходився сам. Так, як потерпілий довго не відповідав на телефонні дзвінки дружини, вона звернулась до адміністрації університету з проханням знайти чоловіка. Близько 17 год. 15 хв. представники університету відкрили примусово двері кабінету № 3 та виявили працівника без ознак життя. Лікарі швидкої медичної допомоги, котрі прибули на виклик, констатували смерть. Ймовірна причина смерті-природня.
  • 13 серпня 2021 року нещасний випадок стався з бетонярем ПП «ВІР-Західбуд» 1979 року народження. Бетоняр під час виконання робіт на рівні 5-го поверху (переносив опалубку), впав з висоти. Внаслідок падіння отримав важкі травми: перелом лівого стегна, перелом черепа, забій м”яких тканин голови.
  • 16 серпня 2021 року нещасний випадок зі смертельним наслідком стався з водієм автотранспортних засобів ПрАТ ТЕК «Західукртранс» 1983 року народження. Водій знаходився у відрядженні в Республіці Італія. 17.08.21 зранку, його виявили без ознак життя біля вантажного автомобіля на якому він працював, на стоянці автомобілів у м. Газо Веронезе. Були викликані представники поліції та медики. Зі слів медичних працівників, смерть настала близько 22 год. 00 хв. 16.08.21. Ймовірна причина смерті- природня.
  • 18 серпня 2021 нещасний випадок стався з оператором устаткування з перероблення деревини ТзОВ «Терміт-Львів» 1991 року народження. Під час роботи транспортерної лінії деревообробного станка оператор устаткування з перероблення деревини поклав ліву руку на стрічку станка, яка затягнула руку потерпілого під обертальний вал. Потерпілому відірвало ліву руку.
  • 20 серпня 2021 нещасний випадок стався з бетонярем ПрАТ «Холдингова компанія «ЕКО-ДІМ» 1963 року народження. Бетоняр виконував роботи на площадці бетонного перекриття на рівні 4-го поверху. Оступившись, впав з 4-го поверху на землю. Роботи виконувались на будмайданчику у с. Горішні Пустомитівського р-ну Львівської області по вул. Героїв України, 7. Внаслідок падіння працівник отримав кататравму, тупу травму грудної клітки, множинні переломи ребер обох сторін, правобічний пневмоторекс, відкритий перелом кісток передпліччя.

Усі обставини та причини нещасних випадків з’ясують спеціально створені Головним управлінням Держпраці у Львівській області комісії.