У ТОВ НВП «Електрон-Т» відбувся семінар з охорони праці

23 липня 2018

Головний державний інспектор  відділу нагляду у машинобудуванні  та енергетиці Управління нагляду в промисловості і на  об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Анатолій Люльчук     провів семінар – нараду з працівниками  ТОВ НВП «Електрон-Т».

Передусім головний державний інспектор  ознайомив керівництво підприємства із змінами в законодавстві з охорони праці. Враховуючи специфіку роботи підприємства, інспектор розповів про вимоги безпеки під час роботи на обладнанні  з обробки металу. Відтак фахівець ГУ Держпраці  наголосив на необхідності утримання у безпечному технічному стані виробничого обладнання.

Так, інспектор наголосив, що забороняється виконувати роботи на несправних верстатах, а також на верстатах з несправними або незакріпленими огородженнями.

Разом з тим місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму повинні мати написи, що вказують про напругу мережі та вид струму.

 Струмовідні частини обладнання повинні бути ізольовані або огороджені. Металеві частини обладнання, які можуть внаслідок пошкодження ізоляції потрапити під напругу, повинні бути заземлені (занулені).

Він наголосив на важливості використання захисних засобів від дії електричного струму під час виконання робіт в діючих електроустановках.

 Водночас зосередив увагу на організації проведення навчання, інструктажу та перевірки знань з питань охорони праці працівників.

Серед іншого, роз’яснив порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

До слова, основним напрямком діяльності підприємства `є виробництво електронагрівальних елементів для промислових і побутових потреб.

Фото: джерело google.com.ua