У ТзОВ «Завод будівельних сумішей «Еко-Дім» виявлено 66 порушень  вимог законодавства про охорону праці

10 липня 2018

Відбулася  планова перевірка  стану охорони праці і промислової безпеки  у  ТзОВ «Завод будівельних сумішей «Еко-Дім».

Під час перевірки  виявлено 66 порушень  вимог законодавства про охорону праці. З-поміж усіх варто виокремити низку порушень. Зокрема при в’їзді на територію підприємства не встановлена схема руху транспортних засобів. Не проводиться регулярне очищення від пилу виробничих приміщень, в яких утворюється пил.

Майданчики, призначені для обслуговування обладнання  огороджені по периметру перилами заввишки не менше 1м без додаткової огороджувальної планки на висоті 0,5м. Валки, ролики та інші пристрої для подачі матеріалів та виробів не обладнані запобіжними пристосуваннями,що запобігають захопленню одягу та пальців рук працюючих.

Окрім цього, допускається робота стрічкового конвеєра за відсутності огороджень привідних і натяжних барабанів, тросового вимикача. Ресивер, який експлуатується на підприємстві не споряджений паспортом виробника. Працівник , який призначений відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію посудин під тиском не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Не проводяться відповідні технічні огляди та експертні обстеження ресивера, який експлуатується на підприємстві.

Не подано дозвільному органу за своїм місцезнаходженням декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на можливість експлуатації навантажувача фронтального ковшового та  навантажувача вилкового дизельного які експлуатуються на території підприємства.

Відсутній графік технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об’єктів систем газопостачання.

Також не проведено вимірювання опору ізоляції, визначення опору заземлюючих пристроїв, перевірка ланцюга між заземлювачами та заземлюючими елементами та петлі «фаза-нуль» електроустановок та інші.

Відтак видано припис, в якому вказані терміни на усунення порушень.

До слова, за виявлені порушення до адміністративної відповідальності в вигляді штрафу притягнуто директора  підприємства.