У закладах культури м. Стрий виявлено 23 одиниці небезпечного газовикористовуючого обладнання, експлуатація якого несе загрозу життю та здоров’ю людей

10 грудня 2019

Головне управління Держпраці у Львівській області наголошує: робота установок, що використовують газ, забороняється при несправності або при відключенні приладів контролю і захисту (пункт 3.23 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15).

Головним управлінням у листопаді за зверненням суб’єктів господарювання закладів культурної Стрийщини проведено 2 позапланові перевірки стану охорони праці та промислової безпеки щодо експлуатації газовикористовуючого обладнання без автоматики безпеки.

Зокрема перевірено Стрийську міську Централізовану бібліотечну систему Відділу культури виконавчого комітету Стрийської міської Ради та Стрийський краєзнавчий музей «Верховина».

Аналіз результатів проведених перевірок свідчить про те, що у вказаних закладах грубо порушуються вимоги діючих нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема НПАОП 0.00-1.76-15.

У зв’язку з виявленням порушень, які несуть потенційну загрозу життю та здоров’ю людей, керівникам внесено обов’язкові до виконання приписи на їх усунення. Окрім цього, керівників зазначених підприємств попереджено про необхідність негайного зупинення експлуатації цих об’єктів до усунення порушень. А саме:

  • експлуатації опалювальної печі в кабінеті фонду читального залу бібліотеки по вул. Шевченка, 63, м. Стрий.
  • експлуатації опалювальних печей краєзнавчого музею «Верховина»  ( 16 одиниц), музею П. Обаля та виставкового залу  (4 одиниці), музею-садиби родини Бандерів (2 одиниці).

У випадку не усунення виявлених держінспекторами порушень Головне управління звертатиметься до суду з проханням застосувати щодо зазначених підприємств заходів реагування у сфері державного нагляду.