Учбова тривога у ВП «Шахта «Великомостівська» відповідно до «Графіку протиаварійних тренувань з ліквідації умовної аварії на підприємствах Міненерговугілля на 2023 рік»

29 травня 2023
✅Учбова тривога у ВП «Шахта «Великомостівська» відповідно до «Графіку протиаварійних тренувань з ліквідації умовної аварії на підприємствах Міненерговугілля на 2023 рік»
👉Хід учбової тривоги контролювала комісія у яку ввійшли фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та ДП «Львіввугілля».
✔️Даний захід проводиться з метою перевірки підготовленості інженерно-технічних працівників, членів допоміжної гірничорятувальної команди і працівників шахти та ЛВ ВГРЗ до порятунку людей, захоплених аварією, ліквідації її наслідків, а також перевірки якості заходів плану ліквідації аварій і його відповідності фактичному положенню в шахті та оперативно-технічної готовності підрозділів ЛВ ВГРЗ до ліквідації аварії та її наслідків.
👉Учбову тривогу було розпочато о 10 год. 00 хв. Диспетчеру шахти на пульт прийшло повідомлення про дим з дифузора вентилятора головного провітрювання ВЦД 31,5 М. Диспетчер шахти, як відповідальний керівник з ліквідації аварії до прибуття на командний пункт головного інженера, включився в процес виявлення місця умовної аварії та задіяв «План ліквідації аварії». Було чітко визначено місце умовної аварії, а саме загоряння дерев`яної затяжки у виробці вантажної вітки скіпового ствола.
➡️Разом з тим, було допущено окремі недоліки при ліквідації умовної аварії: гірничий диспетчер не отримав інформацію у оператора аерогазового контролю про місце пожежі, посадові особи, що брали участь у ліквідації аварії не розписувались в оперативному журналі.
Незважаючи на це, завдяки злагодженим діям диспетчера шахти – керівника з ліквідації аварії, працівників шахти та ЛВ ВГРЗ, умовну аварію (пожежу у виробці вантажної вітки скіпового ствола ПК-1) було ліквідовано об 10.30 год.
✔️По завершенню учбової тривого комісія підвела підсумки проведеної роботи та відмітила, що підготовка посадових осіб та працівників шахти до ліквідації “аварії” – задовільна. Учбова тривога зарахована і оформлена відповідним актом.
📲Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua