Українські компанії переймають світовий досвід у створенні умов для “нульового” травматизму

19 квітня 2019

Голова Держпраці Роман Чернега взяв участь у форумі «Стратегія Vision Zero: переваги та можливості для українського бізнесу».

Захід відбувся за підтримки та участі Американської торговельної палати в Україні, Державної  служби України з питань праці, Міністерства соціальної політики України, офісу національного координатора МОП в Україні, Міжнародної асоціації соціального забезпечення (ISSA), Європейського співтовариства з охорони праці, керівників промислових компаній України.

Учасники форуму ознайомились зі змістом, перевагами та можливостями для українських компаній першої глобальної стратегії у галузі безпеки праці Vision Zero від Міжнародної асоціації соціального забезпечення. Кілька великих українських компаній приєдналися до цієї програми. Її унікальність полягає в тому, що вона крок за кроком знижує ризик отримати травму на робочому місці. Компанія, яка впроваджує правила, зобов’язується займатися профілактикою ризиків травматизму, навчати працівників поглибленим правилам безпеки, підвищувати їхню кваліфікацію та інвестувати в нові технології.

Роман Чернега під час форуму зазначив: «Ця система — це вектор, на який орієнтуються у багатьох країнах Європи. Зараз це робить і Україна. Хоча досвід інтеграції системи охорони праці в кожній країні і на підприємстві проходить по-різному, програма “Vision Zero” у цьому плані об’єднує основні напрацювання і робить все для боротьби з нещасними випадками».

Впровадження міжнародної програми охорони праці “Vision Zero” – це перший крок для вітчизняних гігантів. Міжнародні партнери впевнені, що приклад наслідуватимуть також інші компанії, які готові поліпшити умови праці для своїх працівників.