Уряд затвердив постанову щодо прозорості державного ринкового нагляду

14 лютого 2020

Звертаємо Вашу увагу на зміни, котрі відбулися у вітчизняному законодавстві у сфері державного ринкового нагляду. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 12.02.2020 № 75 затверджено Порядок надання органами державного ринкового нагляду безоплатної консультаційної підтримки суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду (далі – Постанова № 75).

Зазначений нормативно-правовий акт спрямований на:

  • підвищення рівня поінформованості суб’єктів господарювання в частині вимог органів державного ринкового нагляду під час здійснення заходів державного ринкового нагляду;
  • мінімізацію порушень з боку суб’єктів господарювання через незнання ними вимог законодавства в сфері державного ринкового нагляду;
  • уникнення зловживання з боку інспекторів завдяки підвищенню рівня правової обізнаності суб’єкта господарювання під час перевірки.

Постанова № 75 набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України від 12 грудня 2019 р. № 367-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду» (а саме 26.03.2020), але не раніше дня її опублікування.