Уряд затвердив Програму діяльності Кабінету Міністрів України

03 жовтня 2019

Уряд затвердив та подав до Верховної Ради України Програму діяльності Кабінету Міністрів України. Програмою визначено пріоритетні цілі Уряду для того, щоб українці жили довше, безпечніше, заможніше та щасливіше, а також шляхи досягнення цілей.

В основу цієї Програми покладено людиноцентричний підхід, тому запропоновані урядові цілі спрямовані не на покращення абстрактних показників, а на вирішення конкретних проблем людей в різних соціальних ролях та життєвих ситуаціях.

Програма діяльності Уряду передбачає 8 чітких цілей для Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, які відомство має виконати за наступні 5 років.

Одна з цілей Програми –  українські працівники мають легальну роботу та витрачають менше часу на пошук нової легальної роботи.

Успіх мірятимуть за показниками ефективності, які також передбачені Програмою.

Показники ефективності:

  • Скорочення середнього строку пошуку нової легальної роботи з 3,6 до 2 місяців.
  • Зниження рівня безробіття з 9,6% до 5% та підвищення зайнятості працездатного населення з 66% до 70%.

Боротися із безробіттям заплановано шляхом лібералізації трудового законодавства. Спрощення найму та звільнення працівників стимулюватиме роботодавців створювати нові робочі місця.

Через створення рівних правил гри та надання стимулів для бізнесу, який створює офіційні робочі місця, буде створено умови, за яких роботодавцям та працівникам буде більш вигідно працювати за законами, ніж ховатися “в тіні”. Спрощення трудового законодавства у сфері найму сезонних працівників та понаднормової праці сприятиме легалізації найму працівників, пов’язаних із сезонними ненормованими роботами.

Ці дії знизять рівень безробіття та покращать можливість українців знайти гідну роботу.