Усе про працевлаштування, зарплатню та роботодавців: розповіли посадові особи Держпраці вихованцям одного із ліцеїв Ковельського району

22 травня 2023
Усе про працевлаштування, зарплатню та роботодавців: розповіли посадові особи Держпраці вихованцям одного із ліцеїв Ковельського району
За сприяння викладацького складу ліцею, представники територіального органу Держпраці організували для вихованців освітнього закладу семінар.
Фахівці Управління інспекційної діяльності у Волинській області провели роз’яснювальну лекцію щодо ризиків неофіційного працевлаштування, тіньових схем приховування заробітних плат, уникнення податків. Окремо акцентувала увагу на недобросовісних роботодавцях й зарплатні в конверті, офіційному стажі роботи та ін.
Посадовці надали практичні поради, як здійснювати пошук роботи та протистояти недобросовісним роботодавцям у разі порушення норм трудового законодавства.
Учням розповіли, якими можуть бути ознаки примусової праці та трудової експлуатації, як може проявлятися мобінг на робочому місці і що таке гендерна рівність, а також наскільки важливим фактором є збереження ментального здоров’я працівників.
На завершення лекції, присутні мали можливість отримати експертні відповіді на усі запитання, які їх цікавили та дізнатися ще більше про умови успішного й «законного» працевлаштування із добросовісними керівниками та знаннями своїх прав.
Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті та на інформаційному порталі Держпраці ➡️ https://pratsia.in.ua