Усіх інспекторів Держпраці наділено загальними повноваженнями щодо здійснення контролю з питань охорони праці, законодавства про працю та гігієну праці. Підготовку фахівців розпочато.

27 лютого 2020

У Головному управлінні Держпраці у Львівській області  розпочато навчання для інспекторів з питань охорони та праці. Під час таких заходів посадові особи наглядових Управлінь обмінюватимуться досвідом в частині реалізації повноважень здійснення державного контролю.  Зокрема, інспекторів з охорони  праці навчатимуть, як здійснювати контроль за законодавством про праці та навпаки.

Слід зазначити, за дорученням Державної служби України з питань праці, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області проводяться заходи щодо підвищення ефективності виконання повноважень передбачених Положенням про Головне управління. Йдеться про наділення усіх держінспекторів загальними повноваженнями щодо державного контролю з питань додержання законодавства як охорони праці, так з питань праці і гігієни праці.

За результатами проведених навчань, які триватимуть до кінця березня 2020 року, для інспекторів проведуть відповідні іспити.