Відбулася перевірка «Енергія М-Плюс»: виявлено 22 порушення з питань з охорони праці та промислової безпеки

09 липня 2018

У червні цього року фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели перевірку  приватного підприємства «Енергія М-Плюс».

Підприємство проводить електромонтажні роботи. 

Під час контрольного заходу проаналізовано дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Відтак інспектори виявили 22 порушення з питань з охорони праці та промислової безпеки.

З-поміж усіх варто відокремити низку порушень. Зокрема не розроблено програму вступного інструктажу. У зв’язку з введенням нових або переглянутих  нормативно-правових  актів на підприємстві не проводяться позапланові інструктажі з питань охорони праці. На робочих місцях працівників не проведено лабораторний контроль шкідливих факторів. При видачі розпоряджень на виконання робіт в лабораторії по випробуванню засобів захисту заходи безпеки вказані в «Журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями» не є достатніми для безпечного проведення робіт. Наряд-допуски, роботи за якими закінчена повністю не зберігається протягом 30 календарних днів. Не обладнане місце для зберігання засобів захисту.

Проведено нарада членів комісії та представників підприємства за підсумками проведеної перевірки, в межах якої проаналізовано причини порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці.