Відбулось чергове навчання для інспекторів праці органів місцевого самоврядування Львівщини

28 лютого 2018

У Головному управлінні Держпраці у Львівській області відбувся черговий семінар-навчання для інспекторів праці органів місцевого самоврядування. Захід проведено за участі першого заступника начальника Головного управління Олени Грицак та заступника начальника Управління з питань праці Андрія Материцького.

Олена Грицак повідомила інспекторам про те, що 23 лютого оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 18.12.2017, якою органи Держпраці та виконавчі органи міських рад міст обласного значення, сільських, селищних та міських рад об’єднаних територіальних громад виведені з під дії мораторію в частині здійснення контролю за додержанням законодавства про працю. Разом з тим, вона наголосила, що окрім проведення контрольних заходів, пріоритетним завданням і надалі для інспекторів праці є інформаційно – роз’яснювальна робота.  Відтак інспекторам наголосили на необхідності складення графіків прийому громадян для надання консультацій з питань чинного законодавства про працю та доведення його до відома усім жителям громади. 

Інспектори праці Головного управління поділились з колегами досвідом як необхідно під час відвідування проводити дослідження оформлення трудових  відносин, складати матеріали таких перевірок та які ознаки можуть свідчити про вчинення роботодавцем кримінального правопорушення передбаченого ст. 172 Кримінального кодексу України.