Впродовж тижня Головним управлінням розпочато спецрозслідування 4 нещасних випадків

29 січня 2020

Впродовж 23-29 січня резонансних групових нещасних випадків на виробництві, під час яких загинуло двоє і більше осіб, на Львівщині не зафіксовано.

Разом з тим, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області за цей період призначено 4 спеціальні розслідування нещасних випадків, які трапились:

  • 22 січня нещасний випадок стався з гірником очисного забою ПрАТ «Шахта «Надія» 1981 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, о 7 год. 30 хв. при виконанні робіт з втановлення дерев”яного бруса для кріплення сполуки лави № 271 “біс” з 272 розвідувальним штреком № 3 п 7 “Супутник”, брус вивернувся, впав та вдарив гірника очисного забою по лівій частині тулуба. Це призвело до тупої травми живота. Травма відноситься до важких відповідно до екстреного повідомлення КП “Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради”.
  • 22 січня нещасний випадок стався з сортувальником ДП «Сколівське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства 1987 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, після завантаження трісковозної автомашини, сортувальник допомагав водієві накрити вантаж тентом та впав з висоти завантаженого тріскою причепа. Внаслідок падіння отримав перелом ребер, травми легенів, перелом основи черепа.
  • 22 січня 2020 року нещасний випадок стався з лісником обходу № 2 Лімнянського лісництва Турківського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс» 1966 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, у КВ. 7 вид. 24 Лімнянського лісництва лісник проводив лісосічні роботи. “Ймовірно, потерпілий залишив не до кінця зрізане дерево і почав підрізати інше. В цей час, через поривчастий вітер, не до кінця зрізане дерево впало на нього, що призвело до важкої травми голови” – зазначено у повідомленні. Потерпілий знаходиться у лікарні в стані коми.
  • 27 січня 2020 року груповий нещасний випадок стався з лікарем з медицини невідкладних станів 1961 року народження та медичною сестрою 1978 року народження КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, бригада екстреної медичної допомоги, виїхала на виклик з метою надання допомоги дитині, за адресою м. Львів, вул. Замарстинівська. О 1 год. 25 хв. під час руху до вказаної адреси, автомобіль швидкої меддопомоги зіткнувся з легковим автомобілем Опель Корса. Внаслідок ДТП лікар-педіатр отримала закритий багатоуламковий перелом верхньої правої плечової кістки, медична сестра – струс головного мозку, забійні садна тім”яної ділянки. Медпрацівники були доправлені до лікарні.

Обставини та причини цих нещасних випадків вже з’ясовують спеціально створені у Головному управлінні Держпраці у Львівській області комісії.