«Вимоги щодо організації та безпечного виконання робіт з ліквідації аварій» на ПТМ Самбіртеплокомуненерго

04 квітня 2023
👉 «Вимоги щодо організації та безпечного виконання робіт з ліквідації аварій» на ПТМ Самбіртеплокомуненерго
Інспекторами відділу з питань безпеки праці Південного регіону Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар-нараду з метою акцентування уваги на основних вимогах по недопущенні аварійних ситуацій та діях персоналу і відповідальних осіб при виникненні аварій на виробництві.
❗️ Наголошено, що про аварію очевидець повинен негайно повідомити безпосередньому керівникові робіт або іншій посадовій особі підприємства, які зобов’язані поінформувати роботодавця для негайного введення в дію плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій (ПЛАС).
⁉️ Як діяти під час аварії?
✅ Зберігати спокій, уникати паніки, за необхідності надати допомогу іншим працівникам, зупинити роботу котлів, вимкнути електро- та газо- постачання. Далі діяти згідно оперативної частини ПЛАС, з якою мають бути попередньо ознайомлені всі керівники структурних підрозділів та відповідальні особи підприємства.
➡️Вкрай важливим є регулярне проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень для синхронізації дій працівників та виявлення недоліків чи слабких місць у планах локалізації аварій.
📣 Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua