З інспекторами праці ОМС домовились відновити спільні інформаційні заходи та обговорили механізми їх проведення в умовах карантину

17 червня 2020

У середу, 17 червня, за участі першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Вікторії Головакової відбулась онлайн-нарада з інспекторами праці органів місцевого самоврядування.

На виконання доручення Голови Держпраці в Україні відновлено проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для суб’єктів господарювання з питань дотримання законодавства про працю та охорону праці.  Однак, враховуючи несприятливу епідеміологічну ситуацію в області та продовження дії карантинних обмежень, у Головному управлінні прийнято рішення проводити превентивну роботу з роботодавцями в онлайн-режимі.

Під час наради інспекторів праці органів місцевого самоврядування закликали долучитись до проведення активної роз’яснювальної роботи. Відтак, учасники обговорили шляхи та методи її проведення, а також  домовились про взаємодію та подальшу співпрацю.

«Першочергово увагу слід приділити суб’єктам господарювання сфери оптової, роздрібної торгівлі та пальним,  сільського господарства, тимчасового розміщення та організації харчування , будівництва, надання послуг , транспорту»,  – зазначила Вікторія Головакова. Також вона наголосила на необхідності залучення до цієї роботи представників місцевих органів ДПС, ПФУ, ЦЗ, райдержадміністрацій тощо.

За результатами заходу учасники  домовились про проведення спільних онлайн –конференцій для роботодавців, працівників, а також про проведення роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації  тощо.  Також сторони обмінюватимуться інформацією про можливі порушення в частині належного оформлення трудових відносин, які виявлятимуть під час проведення превентивної  роботи, з метою вжиття у подальшому відповідних заходів реагування.