З метою попередження травматизму та аварій під час проведення збиральних робіт фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію в приватному підприємстві «АГРО-ПРОГРЕС» на тему: «Дотримання вимог з безпеки праці при проведенні осіньо-польових робіт»

18 вересня 2023
✅З метою попередження травматизму та аварій під час проведення збиральних робіт фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію в приватному підприємстві «АГРО-ПРОГРЕС» на тему: «Дотримання вимог з безпеки праці при проведенні осіньо-польових робіт».
❕Наголошено, що всі роботи повинні виконуватися згідно з Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві (НПАОП 01.0-1.02-18).
👉Польові механізовані роботи із застосуванням сільськогосподарської техніки потрібно розглядати як роботи з підвищеною небезпекою, адже часто механізатор залишається один на один з агрегатом, який може у будь-який момент потребувати ремонту. А це, в свою чергу, може спровокувати працівника до виконання дій, що не відповідають вимогам безпеки.
📌Головною метою для керівників сільгосппідприємств під час жнив, повинна бути не тільки своєчасність та якість збирання врожаю, а й збереження життя та здоров’я людей, які працюють на жнивах. Тільки виконання вимог охорони праці, належна організація робіт дадуть змогу провести збирання зернових без травм та аварій.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua