В межах відзначення Дня охорони праці на Львівщині проведуть низку інформаційних та популяризаційних заходів

15 квітня 2021

Сьогодні у режимі онлайн-конференції відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Львівщині Дня охорони праці. До його складу увійшли представники ГУ Держпраці у Львівській області, Департаментів економічної політики та освіти і науки, а також Управління внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації, представники ДП «Західний ЕТЦ», УВД ФСС України у Львівській області, НУ «Львівська політехніка», ЛДУ БЖД, Об’єднання профспілок та роботодавців Львівщини.

В Україні День охорони праці відзначають щорічно 28 квітня. У 2021 році за рекомендацією Міжнародної організації праці Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». Присвячений він стратегіям зміцнення національних систем безпеки і здоров’я та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

В межах засідання обговорено Всеукраїнський План заходів з відзначення Дня охорони праці та напрацьовано план спільних дій для належного відзначення цієї події на теренах нашої області. Враховуючи карантинні обмеження, які діють на Львівщині, основну частину заходів заплановано провести у онлайн режимі. Серед іншого, це тематичні семінари, лекції, уроки, круглі столи та конференції, інші роз’яснювальні форуми.

Окрім цього, з метою привернення увагу суспільства до питань охорони праці на Львівщині знову проведуть флешмоб, який започатковано Головним управлінням Держпраці у Львівській області два роки тому. Цього року він розпочнеться 26 квітня та проходитиме під назвою #Працюю_безпечно_2021. Його учасники закликатимуть дотримуватися правил охорони праці та використовувати засоби індивідуального захисту під час роботи.

Також в межах святкувань заплановано провести вуличні виставки робіт, що надійшли на конкурс малюнку «Охорона праці очима дітей», нагородження переможців регіонального туру цього конкурсу та нагородження підприємств за досягнення в галузі охорони праці.