З нагоди Дня охорони праці у Головному управлінні відбулось урочисте засідання колегії

29 квітня 2021

З нагоди Дня охорони праці у Головному управлінні Держпраці у Львівській області відбулось перше у цьому році засідання колегії. Враховуючи карантинні обмеження, захід провели в режимі онлайн-конференції.

Насамперед учасники вшанували пам’ять працівників, що загинули на підприємствах хвилиною мовчання. До слова, на підприємствах Львівщини впродовж минулого року загинуло 43 особи, з яких 23 – працівники медичної галузі, які померли рятуючи від небезпечного  вірусу життя інших.

Під час привітального слова начальник Головного управління Ольга Вільхова висловила подяку усім, хто щоденно та самовіддано працює задля добробуту та безпеки працівників, покращення їх умов праці, попередження нещасних випадків, професійних захворювань,  а також  усім, хто пропагує безпечні умови праці та робить свій  внесок у розвиток культури охорони праці.

«Вдячна нашим колегам та соціальним партнерам, працівникам Головного управління, усім фахівцям галузі охорони праці, а також свідомим та відповідальним роботодавцям, які дбають про безпеку своїх працівників, сумлінним працівникам, котрі дотримуються вимог з охорони праці» – зазначила Ольга Вільхова та оголосила подяки, що надійшли від голів Львівської  обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. З нагоди відзначення Дня охорони праці за результатами роботи у 2020 році подяками та грамотами відзначено фахівців Головного управління, а також кращих представників підприємств області за вагомі внески у розвиток і впровадження безпечних умов праці.

Також Ольга Вільхова привітала переможців цьогорічного конкурсу «Охорона праці очима дітей» та висловила вдячність їхнім батькам та педагогам за внесок у формування свідомої позиції молоді щодо здорових та безпечних умов праці.

В межах засідання фахівці одних із найкращих підприємств області  презентували свої напрацювання в частині впровадження безпечних умов праці. А саме, представники АТ «ЛКФ «Світоч», АТ «Галичфарм» та  ВП “Шахта “Лісова” ДП “Львіввугіллярозповіли з якими труднощами їм вдалось впоратись та яких результатів в частині покращення умов праці на підприємстві змогли досягти.

Окрім цього членами колегії обговорили стан роботи у сфері додержання законодавства з питань охорони праці та  промислової безпеки та результати в частині обліку об’єктів підвищеної небезпеки та Декларацій безпеки ОПН.

«Сьогоднішній день спонукає проаналізувати: що нам вдалось вже зробити, аби попередити нещасні випадки на робочих місцях та на чому слід  акцентувати більше уваги та зусиль щоб досягти головного результату – зберегти здоров’я та життя наших громадян» – підсумувала Ольга Вільхова та закликала усіх працювати ще ефективніше.

За результатами засідання колегією винесено низку рішень.