З жовтня ми розпочинаємо спільні з ПФУ, ДФС та поліцією заходи контролю, спрямовані на детінізацію зайнятості, – О. Вільхова

24 вересня 2018

Про те, чим загрожує роботодавцю використання незадекларованої праці  та про заходи, які здійснює ГУ Держпраці у Львівській області  у боротьбі з тіньовою зайнятістю,  йшлося  у сюжеті телеканалу ZIK.   

Також журналісти з’ясували, які галузі є найбільш ризикованими з точки зору незадекларованої зайнятості та дізналися про відповідальність за порушення трудового законодавства.

«З жовтня ми розпочинаємо активно працювати по контрольних заходах, які спрямовані на детінізацію зайнятості. Але тепер ми діятимемо спільно з  Пенсійним фондом, Державною фіскальною службою та Національною поліцією»,- розповіла у коментарі начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.

ГУ Держпраці у Львівській області вкотре закликає роботодавців належно оформити працівників.

Нагадаємо, 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”. Цим рішенням  передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Водночас йдеться про посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.