За 9 місяців цього року видано 500 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки

06 листопада 2018

За 9 місяців цього року відділ експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг ГУ Держпраці у Львівській області  видав 500 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів устатковання підвищеної небезпеки. Відмовлено у видачі  63 дозволів.

Також зареєстровано 526 декларацій відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

За цей період відділ надав 340 послуг з реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, відмовлено в реєстраційних діях щодо 58 технологічних транспортних засобів.

У сфері ринкового нагляду проведено 11 планових перевірок нехарчової продукції.

При цьому слід зазначити, що фахівці ГУ Держпраці у Львівській області проводять постійну інформаційну роботу з розповсюджувачами нехарчової продукції та споживачами щодо вимог законодавства з державного ринкового нагляду та змін до нього.

Зокрема працівники сектору ринкового нагляду взяли участь у 36 семінарах щодо висвітлення цього питання.

Значна частка роботи відділу в 2018 році припадає на розгляд заяв суб’єктів господарювання щодо продовження строку дії раніше виданих дозволів.

За 9 місяців поточного року розглянуто 324 заяви. По результатах розгляду продовжено 287 дозволів, відмовлено у продовженні  – 37.