За порушення трудових прав працівників у смт. Івано-Франкове київське підприємство оштрафовано на 480 тис.грн

22 червня 2021

Незадекларованих працівників інспектори праці зафіксували на підприємстві, що зареєстроване у місті Києві, а господарську діяльність здійснює у смт. Івано-Франкове на Львівщині.

Без трудових договорів роботодавець допустив до роботи оператора котельні, підсобних працівників, верстатників. Окрім цього, ще двоє осіб повідомили, що стажуються «на сушильному верстаті» і «викладці сушильного верстата», однак жодних договорів з роботодавцем не укладали.

Відтак, за порушення вимог частин 1 та 3 статті 21 КЗпП України, абзацу 1 Постанови Кабінету Міністрів України № 413 на суб’єкт господарювання винесено санкцію на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України. За порушення трудових прав та соціальних гарантій 8-ми працівників підприємству доведеться сплатити 480 тис.грн штрафу.

Головне управління нагадує: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

 

Фото ілюстративне