За позовом Головного управління щодо ПрАТ «СГХП «Полімінерал» застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду

12 листопада 2020

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області під час планової перевірки у ПрАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» виявили порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю і здоров’ю працівників. Приписи державних інспекторів щодо усунення порушень вимог безпеки керівництво підприємства не виконало.
Відтак, з метою попередження нещасних випадків та збереження життя та здоров’я працівників, Головне управління звернулось до суду щодо вжиття заходів реагування, шляхом заборони:

– ведення гірничих робіт по руднику №1 ПрАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал»;

– експлуатацію зварювального трансформатора СТШ-500 зав. №2521, інв. №9677, що експлуатується у гаражі зберігання акумуляторних електровозів (1 горизонт) гірничої дільниці №1;

– виконання зварювальних робіт зварювальним трансформатором ТДМ-401ТІ зав. №67, зварювальним кабелем та електродотримачем.

За результатами розгляду справи суд дійшов висновку, що позовні вимоги Головного управління є обґрунтованими, підтверджуються доказами та підлягають задоволенню повністю.
Відтак, ПрАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» заборонено експлуатувати небезпечне обладнання та виконання небезпечних робіт до усунення порушень у сфері охорони праці та промислової безпеки

Рішення набрало законної сили.