За результатами інспекційного відвідування працівникам приватного підприємства нарахували індексацію заробітної плати

27 листопада 2018

За результатами інспекційного відвідування, яке провело ГУ Держпраці у Львівській області,  працівникам приватного підприємства нарахували   індексацію заробітної плати за  2017 – 2018 роки на загальну  суму 8632,11 грн. гривень.  Також  за роботу у святкові та неробочі дні  підприємство провело оплату працівникам  в подвійному розмірі на загальну суму  18707,7 грн.

До слова, перевірка на цьому приватному підприємстві  проводилася у жовтні цього року.

Звертаємо увагу, що  норми і гарантії в оплаті праці, передбачені ст. 12 ЗУ  „Про оплату праці“ та  Кодексом законів про працю України, є мінімальними державними гарантіями.

Відповідно до статті 33 Закону України „Про оплату праці“ в період між переглядом розміру мінімальної заробітної плати індивідуальна заробітна плата підлягає індексації згідно з чинним законодавством. Статтею 95 Кодексу законів про працю України передбачено, що заробітна плата підлягає індексації у встановленому законодавством порядку.

Оскільки індексація заробітної плати, оплата праці у святкові і неробочі дні передбачена Кодексом законів про працю України, вона є мінімальною державною гарантією.