За результатами вжитих Головним управлінням заходів на підприємстві таки ліквідували грубі порушення з охорони праці

08 листопада 2019

Фахівцями Головного управління Держпраці у Львівській області проведено  плановий та позаплановий заходи контролю у ПП «Б.М.В.». Підприємство зареєстроване у м. Жидачів та здійснює роздрібну торгівлю скрапленим нафтовим газом на автомобільному автогазозаправному пункті.

Під час перевірок інспектори з охорони праці неодноразово виявляли на підприємстві порушення, які несли загрозу життю та здоров’ю працівників. 

Враховуючи те, що роботодавець не виконував законні вимоги держінспекторів, фахівці Головного управління у суді довели, що на підприємстві ведуться роботи та експлуатується обладнання, яке загрожує життю та здоров’ю працівників, які слід негайно зупинити до усунення усіх порушень.

Слід зазначити, що за результатами вжитих заходів, фахівцям Держпраці таки вдалось заставити роботодавця усунути грубі порушення законодавства з охорони праці.

Зокрема на підприємстві складено повідомлення про результати  ідентифікації  об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1.

Отримано необхідні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки. Підприємство отримало дозвільні документи на:

– газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах;

– на експлуатацію систем газопостачання зрідженим газом суб’єктів господарювання;

– на експлуатацію посудини, що працюють під тиском понад 0,05 МПа.

Також на підприємстві організовано навчання та перевірку знань з питань охорони праці для працівників; проведено атестацію робочих місць; лабораторні дослідження умов праці та медичні огляди працівників.