За участю фахівця ГУ Держпраці у школі с. Бучали відбувся запуск реконструйованої котельні

09 листопада 2017

В рамках реалізації обласного конкурсу мікропроектів Львівщини у загальноосвітній школі  с. Бучали Городоцького району проведено роботи з капітального ремонту котельні.

 До введенням в експлуатацію реконструйованої котельні школи підрядними організаціями проведено монтаж обладнання котельні та передпускові роботи. Переконавшись у відповідності монтажу проекту та вимогам будівельних норм та правил безпеки, представник ГУ Держпраці у Львівській області взяв  участь у роботі комісії з надання дозволу на пуск газу для пуско – налагоджувальних робіт.

    Зазначимо, що у котельні школи було здійснено технічну модернізацію тепломеханічної частини котельні,  реконструкцію системи газопостачання з заміною 2-х застарілих газових котлів «КВ-300» на сучасні, потужністю 48 кВт кожен, які прирівнюються до побутових газових котлів.

 «Під час проведення превентивних заходів у  закладах освіти та медицини  Львівщини фахівці Головного управління  надають  фахові рекомендації щодо заміни застарілого небезпечного та енергозатратного газовикористовуючого обладнання,- розповів  начальник  відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць. – Разом з тим присутнім на семінарах   надається статистика аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті та причини їх настання. Водночас  фахівці ГУ Держпраці інформують щодо вимог  безпечного користування газовими приладами».