Заходи безпеки під час використання бензинових та дизельних генераторів

16 січня 2023
✅ Заходи безпеки під час використання бензинових та дизельних генераторів
Посадовці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснили дотримання правил безпеки при використанні електрогенераторів, оскільки пересувні електростанції є джерелом підвищеної небезпеки. До технічної консультації на робочому місці залучались 12 працівників.
❗️ Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання.
❗️ Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) повинна бути не менше 6м. Допускається встановлювати електрогенератор біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 м.
❗️Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.
➡️ Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання повинно бути усунуто негайно. Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися інструкції з підключення та експлуатації генератора. Підключення повинен здійснювати кваліфікований електрик.
👉 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua