«Заходи безпеки під час використання пересувних електрогенераторів»

13 березня 2023
✔️ «Заходи безпеки під час використання пересувних електрогенераторів».
Представниками Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар з працівниками відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери виконавчого комітету Гніздичівської селищної ради Львівської області.
Під час семінару акцентовано на дотриманні правил безпеки при використанні електрогенераторів, оскільки, пересувні електростанції є джерелом підвищеної небезпеки..
➡️ Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання.
Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) не менше 6 метрів. Допускається встановлювати електрогенератор біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 м. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.
Генератор не бажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Також слід уникати контакту з елементами генератора, які обертаються.
Під час роботи електрогенератора необхідно контролювати його технічний стан. У разі виявлення підтікань палива, мастила або сторонніх звуків, що свідчать про його несправність негайно вимкнути електрогенератор та знеструмити його.
Фахівцями Держпраці надано вичерпні відповіді на запитання присутніх. Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці рекомендовано шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua