Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Алла Рижа на запрошення Відділення НСПП в Рівненській області, взяла участь у семінарі на тему «Соціальний діалог: мистецтво врегулювання конфліктів», який провела перша заступниця голови Національної служби посередництва та примирення Світлана Запара.

22 березня 2024
✅ Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Алла Рижа на запрошення Відділення НСПП в Рівненській області, взяла участь у семінарі на тему «Соціальний діалог: мистецтво врегулювання конфліктів», який провела перша заступниця голови Національної служби посередництва та примирення Світлана Запара.
➡️ Захід проходив на базі кафедри менеджменту та публічного врядування Національний університет водного господарства. У заході взяли участь понад 90 учасників, серед яких студенти, викладацький склад університету та інших вищих навчальних закладів, стейкхолдери, соціальні партнери НСПП, сторони соціального діалогу, трудові арбітри тощо.
➡️ В ході заходу, обговорили основні причини виникнення соціально-трудових конфліктів та ефективні, альтернативні способи їх вирішення, зокрема вирішення колективних трудових спорів шляхом: медіації, соціального діалогу, примирення, посередництва.
➡️ Світлана Запара розповіла про важливість поглиблення соціального діалогу в умовах війни та у період повоєнного відновлення. Соціальний діалог є способом забезпечення стабільного стану соціально-трудових відносин у колективах.
➡️ Також обговорили, досвід європейських країн у вирішенні колективних трудових спорів, а також зміни в законодавстві України, які спрямовані на вирішення та врегулювання трудових спорів.