Завдяки держінспекторам працівникам готелю доплатили понад 150 тис.грн за роботи виконані додатково, понад норму та у нічний час

10 грудня 2021

У вересні цього року під час проведення планового заходу державного контролю в готелі, що знаходиться у місті Червоноград, інспектори праці виявили, що працівники залучаються до понаднормових робі та у нічний час, а також виконують роботу не обумовлену трудовим договором. Водночас встановлено, що таким працівникам роботодавець не проводить передбачені чинним законодавством доплати.

В межах контрольного заходу роботодавцю роз’яснили вимоги чинного законодавства про працю, зокрема щодо оплати праці, робочого часу та часу відпочинку, а також необхідності ведення достовірного їх обліку. За результатами проведеного заходу керівника зобов’язали усунути порушення та забезпечити у подальшому дотримання прав працівників.

Днями до Головного управління Держпраці у Львівській області надійшла інформація від суб’єкта господарювання із копіями документів, котрі свідчать про виконання припису та усунення порушень прав працівників. З метою усунення порушень вимог статей 31, 105, 108 КЗпП України працівникам підприємства донараховано та виплачено загалом понад 150 тис. грн..