Завершено превенцію у 23 лікарнях області щодо безпечної експлуатації кисню

28 грудня 2020

На доручення прем’єр-міністра Ураїни фахівці Управління Держпраці спільно з представниками Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА завершили превентивну роботу щодо безпечної експлуатації кисню у медичних закладах, визначених для госпіталізації та лікування хворих на Covid-19. Упродовж 3-18 грудня заходи проведено у 23 лікарнях Львова та області.

Зокрема, міжвідомча комісія перевірила киснезабезпечення медзакладів, які лікують хворих із ковідом, та безпечну експлуатацію посудин під тиском. За результатами превенції виявили ряд зауважень.

«У деяких установах не завершені роботи щодо розробки проєктно-кошторисної документації при введенні в експлуатацію нових систем киснезабезпечення. У зв’язку зі збільшенням потужностей кисневої мережі, лікарні працевлаштовують нових фахівців, яким необхідно пройти відповідне навчання. У деяких лікарнях такі спеціалісти навчання не пройшли. Окрім того, виявили відсутність попереджувальних написів, пожежних щитів тощо. Держпраці розроблено методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, трубопроводів і кисневих станцій», – зазначив начальник відділу управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Віктор Курило.

Відтак, кожен керівник медичного закладу отримав увесь вичерпний звіт разом із методичними рекомендаціями.

Управління Держпраці вкотре наголошує, що дотримання норм та правил безпеки при експлуатації кисневих балонів і трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я зменшує ризики виникнення нещасних випадків.