Зернозбиральні роботи на Львівщині: фахівці ГУ Держпраці продовжують консультувати аграріїв щодо вимог безпечної праці

19 липня 2019

Днями  на базі підприємства ТзОВ «Явір-Інвест» відбувся семінар щодо забезпечення дотримання вимог охорони праці і техніки безпеки під час збирання врожаю 2019 року зі сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами Яворівського району.

 

Семінар відбувся за участі  заступника  голови Яворівської райдержадміністрації Назара Сойка, головного  державного  інспектора відділу нагляду в АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Романа Яхницького, директора Новояворівської міської філії Львівського обласного центру зайнятості Світлани Осьмак, директора ТзОВ «Явір – Інвест»  Володимира Хархаліса.

Про дотримання вимог з охорони праці під час проведення зернозбиральних робіт інформував Роман Яхницький.

Так, він зазначив, що не слід  допускати до роботи працівників без проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці,  без засобів індивідуального захисту та без проходження медичних оглядів.

 Він також наголосив, що не дозволяється експлуатація  несправних машин і обладнання.

Під час роботи в полі та переміщення по дорогах на зернозбиральному комбайні дозволено перебувати лише комбайнеру. Запасні ножі збиральних машин необхідно зберігати у дерев’яних чохлах на польовому стані. Не дозволяється перебування працівників у кузові автомашини або тракторного причепа під час заповнення їх технологічним продуктом, а також під час транспортування продукту до місця складування.