Зловживання суб’єктами господарювання Постановою від 13.03.2022 № 303 КМУ та порушення законодавства про працю

11 листопада 2022
📣 Зловживання суб’єктами господарювання Постановою від 13.03.2022 № 303 КМУ та порушення законодавства про працю
Інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області спільно із представниками Стрийської міської ради здійснено виїзні превентивні заходи у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло», спрямованої на легалізацію ринку зайнятості у сфері господарської діяльності на території КП «Ринок» у м.Стрий.
☀️ Під час поінформування інспектори Держпраці виявили ряд ознак порушень законодавства, зокрема законодавства про працю:
– суб’єкти знялись із реєстрації, припинивши діяльність формально і «де-факто» продовжили провадити свою діяльність без державної реєстрації особи-підприємця;
– суб’єкти використовують працю незадекларованих працівників;
– по декілька незадекларованих працівників у МАФах;
– незадекларована праця у сфері роздрібної торгівлі, зберіганні та реалізації харчових продуктів, де повинні бути дотримані санітарно-гігієнічні норми та працівники повинні пройти медогляд.
Інспектори праці акцентували увагу працівників (виконавців) на відсутності гарантій, передбачених трудовим законодавством (стажу, право на відпустки, гарантій при втраті працездатності тощо). Надано консультації з питань оформлення трудових відносин. Наголошено на перевагах задекларованої праці офіційно оформлених працівників.
📲 більше інформації щодо питань законодавства про працю кожен може отримати, відвідавши:
📲 портал www.pratsia.in.ua, сайт Держпраці та наша сторінка у  Facebook