Впродовж цього тижня посвідчення інспектора праці отримали фахівці 4 органів місцевого самоврядування

10 серпня 2018

В.о. начальника Управління з питань праці Григорій Ніколайчук вручив посвідчення інспектора праці спеціалісту Заболотцівської об’єднаної територіальної громади Софіі Околіті та заступнику міського голови Великомостівської міської ради Роману Мармашу.

Також сьогодні посвідчення отримали головний спеціаліст відділу економіки Червоноградської міської ради Олег Павлівський та Спеціаліст ІІ категорії Мурованської сільської ради об’єднаної територіальної громади Григорій Вендиш.

Нагадаємо, що посада інспектора праці була впроваджена у зв’язку із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці. Такі інспектори праці здійснюють державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та оформлення трудових відносин.

Контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” або за телефоном (044) 288-10-00.