У Дрогобицькому відділенні ПАТ «Львівгаз» фахівці ГУ Держпраці провели навчання

01 квітня 2019

Наприкінці  березня фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели  семінари – навчання з працівниками Дрогобицького відділення ПАТ «Львівгаз». Зокрема йшлося про дотримання  вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки під час ведення робіт підвищеної небезпеки.

 Інспектори роз’яснили  основні вимоги «Правил безпеки систем газопостачання»  під час будівництва, експлуатації та обслуговування системи газопостачання.  Також вони  розповіли про основні заходи безпеки при виконанні газозварювальних робіт, особливо робіт на діючих об’єктах.

 Разом з тим йшлося про забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального та колективного захисту.

Водночас фахівці ГУ Держпраці у Львівській області ознайомили присутніх зі змінами до Постанови КМУ №1107 від 26.10.2011 р. щодо отримання дозволів та декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Представники ГУ Держпраці наголосили, що основними причинами аварій, які пов’язані з використанням газу в побуті є:

– відсутність сигналізаторів загазованості в газифікованих приміщеннях;

– самовільна заміна або газифікація  приладів;

– несправність автоматики безпеки газових приладів;

– несправність димовентиляційних каналів.

Присутні також обговорили основні аспекти законодавства з проведення експертизи умов праці.  Наголошено на відповідальності керівників за несвоєчасне та неякісне проведення атестації робочих місць за умовами праці, а також за ненадання працівникам компенсацій за шкідливі умови праці.

Окрім цього, представники  Держпраці  наголосили, що на робочих місцях повинні бути вивішені затверджені схеми газообладнання та інструкції з експлуатації . У свою чергу головний інженер Дрогобицького відділення ПАТ «Львівгаз» зазначив, що на  підприємстві постійно проводиться робота з покращення умов праці та підвищення рівня промислової безпеки.  Працівників забезпечено якісним спецодягом та засобами індивідуального захисту, газоаналізаторами. Місця виконання робіт забезпечуються знаками безпеки. На підприємстві затверджений План додаткових заходів для безаварійного та безпечного виконання робіт на діючих об’єктах систем газопостачання.