На ДП «Львіввугілля» здають іспити з охорони праці

27 січня 2017

20 січня розпочався перший етап щорічних екзаменів щодо перевірки професійних вмінь та знань з охорони праці персоналу підприємств  ДП «Львіввугілля», зайнятого в обслуговуванні та ремонті підйомних установок.

У роботі відповідних комісій з оцінювання знань взяв участь головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василь Марцинюк та представники енергомеханічної служби ДП «Львіввугілля» –  головний механік  Володимир  Голуб та в.о головного енергетика Володимир Смага.

До роботи комісій також були залучені представники інших служб відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля», а саме: головні механіки підприємств (голови комісій), начальники дільниць підйомних та стаціонарних установок, представники  служб охорони праці, профспілок та фахівці ВП «Шахтоспецмонтажно-налагоджувального управління» ДП «Львіввугілля».    

Іспити проводяться згідно розробленого та узгодженого графіку. На сьогодні екзамени вже відбулися на відокремлених підрозділах «Шахта «Великомостівська» та «Шахта «Межирічанська»  ДП «Львіввугілля». Всі працівники успішно пройшли перевірку знань та показали високий рівень професійних  навиків.

Зазначимо,  що дільниці підйомних установок включають в себе дуже складний комплекс стаціонарних установок та  механізмів, від злагодженої та безаварійної роботи яких,  залежить щоденний безпечний спуск-виїзд людей з шахти, а також  стабільна видача вугілля та гірничої маси із підземних виробок на-гора. 

Відтак,  для роботи зі  складним  гірничо-шахтним обладнанням необхідні фахівці, які  повинні правильно його обслуговувати, проводити планові ремонти та ревізії, а також швидко та оперативно знаходити вихід з нештатних ситуацій, що є запорукою стабільної та безаварійної роботи вугільного підприємства в цілому.