Слухачі “Яворівського радіо” дізналися про пріоритетні напрямки роботи ГУ Держпраці

06 квітня 2017

Про діяльність, пріоритетні напрямки роботи та перевірки, які здійснює ГУ Держпраці у Львівській області, розповіла слухачам Яворівського районного радіо начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області Віталія Шепега.

За її словами, про планові перевірки попереджають роботодавців письмово за 10 днів. З  їх переліком  можна ознайомитися на офіційному сайті ГУ Держпраці у Львівській області. Про позапланові перевірки суб’єктів господарювання не попереджають.

Водночас вона інформувала про те, які документи повинні бути у інспектора, який прийшов на підприємство з метою здійснення заходів державного контролю.

«Інспектор повинен  показати посвідчення, а також направлення на перевірку. У направленні зазначені підстава для  перевірки, її термін та назва підприємства щодо якого здійснюється захід державного контролю. Якщо у вас виникають сумніви щодо повноважень особи, яка прийшла на перевірку, прохання телефонувати до ГУ Держпраці»,- сказала Віталія Шепега.

Окрім цього, вона роз’яснила слухачам права працівників, які передбачені у трудовому законодавстві.