Підбито підсумки комісійної перевірки на ТзОВ «Львівський приладобудівний завод»

21 квітня 2017

З 10 до 21 квітня фахівці ГУ Держпраці у Львівській області здійснювали комісійну планову перевірку ТзОВ «Львівський приладобудівний завод».

У рамках перевірки, інспектори аналізували дотримання вимог нормативно правових актів з охорони праці, зокрема при виконанні робіт в діючих електроустановках, експлуатації газового господарства, металообробного обладнання та вантажопідіймальних механізмів. Окрім цього, перевіряли дотримання вимог законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відтак, за результатами контролюючих заходів заборонено експлуатацію 11 одиниць обладнання та виконання робіт в електроустановках до 1000 В. Притягнуто до відповідальності 5 посадових осіб, зокрема і  першого керівника.

 Проводячи перевірку, інспектори виявили, що працівники, які  обслуговують електроустановки, не забезпечені усіма необхідними засобами захисту, а енергетик  не  пройшов  періодичний медичний огляд.

Слід також зазначити, що на підприємстві відсутній графік технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об’єктів систем газопостачання, а відповідальний за газове господарство не пройшов чергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці. При цьому, не проведено перевірку справності сигналізаторів контролю загазованості, встановлених в опалювальних та справність попереджувальної сигналізації з додаванням актів.

 Окрім цього, не проведено перевірку ручного електроінструменту, переносних світильників та кабелів подовжувачів та допущено до експлуатації верстат для намотки котушок без захисного огородження пасової передачі.

На підприємстві не проводиться щорічне спеціальне навчання і перевірка знань відповідних нормативно-правових актів  з охорони праці, працівникам підрозділу зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою.

Допускається до експлуатації заточний верстат, в якому відсутній підручник  для обробки шліфувальними кругами деталей, а також  стрічкова пила ПМ-250, з відсутнім огородженням пасової передачі. У виробничому приміщенні є вільний доступ не електротехнічного персоналу до струмоведучих частин електрообладнання яке знаходиться під напругою.

Окрім цього, не отриманий дозвіл на експлуатацію вантажного ліфта від органів Держпраці та не проведено ремонт вантажного ліфта.

 Довідка:

ТзОВ “ Львівський приладобудівний завод “ засноване у 2005 році. На підприємстві забезпечено повний технологічний цикл проектування та виготовлення продукції, включно з власним інструментальним виробництвом. Виробничі потужності  ТзОВ  «Львівський приладобудівний завод» складаються з двох самостійних підрозділів: приладобудівне виробництво, механообробне виробництво. На підприємстві працює   40 людей.