Представники Головного управління Держпраці та Лабораторного центру домовились про співпрацю

28 травня 2020

Сьогодні, 28 травня,  начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова провела нараду з керівництвом ДУ “Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України”. Відбулась вона за участі заступника директора з епідеміологічних питань Лабораторного центру Олега Когута, першого заступника начальника Головного управління Вікторії Головакової, начальника Управління з питань праці Оксани Єзерської та заступника начальника відділу з питань гігієни праці Віри Кузів.

Зустріч проведено з метою налагодження співпраці в частині обміну інформацією про випадки захворювання медичних та інших працівників медустанов на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.     

 «Станом на 28.05.2020 до Головного управління надійшло 33 повідомлення про підозру гострого професійного захворювання у працівників закладів охорони здоров’я,  спричинених коронавірусом SARS-CoV-2. З них 2 – щодо летальних випадків. Загалом на Львівщині зафіксовано 295 випадків інфікування медиків. Головним управлінням  вживаються усі заходи щодо активізації скерування закладами охорони здоров’я повідомлень, як це передбачено Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, затвердженим постановою КМУ від 17.04.2020 №337» – зазначила начальниця Головного управління.

Під час зустрічі також обговорено стан проведення розслідувань гострих професійних захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2 на Львівщині.

За результатами наради сторони домовились оперативно обмінюватись інформацією про інфікованих медпрацівників, у тому числі у розрізі медичних закладів. Це забезпечить своєчасне проведення розслідувань гострих професійних захворювань медичних працівників, а також можливість здійснення ефективного контролю за своєчасністю скерування роботодавцями повідомлень про ці профзахворювання.