Держпраці продовжить співпрацю з ФПУ у сфері захисту прав найманих працівників

23 липня 2020

Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко та заступник Голови Держпраці Ігор Дегнера взяли участь у робочій зустрічі з Головою ФПУ Григорієм Осовим щодо розвитку співпраці в питаннях захисту прав та інтересів працівників.

Учасники заходу обговорили питання боротьби із заборгованістю із заробітної плати, запровадження дієвих механізмів, спрямованих на своєчасну та повну виплату заробітної плати працівникам.

Розглянули актуальне питання створення здорових і безпечних умов праці, зокрема щодо дотримання санітарних норм та забезпечення індивідуальними засобами захисту працівників.

Під час наради також було акцентовано увагу на необхідності продовження роботи з реформування охорони праці в Україні, зокрема підготовки нової редакції закону про охорону праці на базі імплементації європейських стандартів з охорони праці, створення балансу прав та інтересів роботодавців і працівників.

Крім того, у ході зустрічі було досягнуто згоди щодо продовження спільної роботи у сфері захисту прав найманих працівників.