Фахівець ГУ Держпраці вказав на порушення, які слід усунути для безпечної роботи ліфта

10 січня 2018

Днями  головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві котлонагляді на транспорті та зв’язку ГУ Держпраці у Львівській області  провів позапланову перевірку на ОСББ «Озерне-33»  після монтажу пасажирського ліфта.

В процесі перевірки встановлено, що первинний технічний огляд ліфта  проведено  без участі представника монтажної та будівельної організації.

Під час первинного технічного огляду технічним експертом  не перевірено відповідність встановлення ліфта установочному кресленню.

Суб’єкт господарювання не отримав дозвіл на експлуатацію ліфта від органу Держпраці. Ліфт не обладнаний двостороннім зв’язком з диспетчерським пунктом. Не працює звукова сигналізація  в кабіні ліфта. Відсутні бортики висотою не менше 50 мм навколо отворів в підлозі машинного приміщення для пропуску канатів. Не відрегульована точність автоматичної зупинки ліфта на 9-му, 8-му, 7-му поверхах. У кабіні  відсутні «Правила  користування ліфтом».

До слова, монтаж ліфта проведено працівниками ТзОВ «Монітор-Україна», а первинний технічний огляд ліфта – технічним експертом   ТОВ «Укртеплосервіс» .                                                                         

Зазначимо, що введення в експлуатацію ліфта можливе лише після усунення  усіх порушень, які виявив інспектор  під час  позапланової перевірки.