На семінарі у Золочівському житлово-комунальному підприємстві поспілкувалися про охорону праці

15 січня 2018

Днями головний державний інспектор відділу нагляду в АПК  та СКС  ГУ Держпраці у Львівській області Галина Струтинська  провела семінар-нараду та  надала консультативно-методичну допомогу  працівникам  Золочівського  міського виробничого житлово-комунального підприємства  з  питань дотримання законодавства про охорону праці та законів про працю.

Головний державний інспектор ознайомила присутніх з основними функціями та завданнями Державної служби України з питань праці, наголосила, що ГУ Держпраці у Львівській області спрямовує свою діяльність на проведення превентивних заходів з питань охорони праці та промислової безпеки  для попередження нещасних випадків та аварій на виробництві.

Разом з тим вона ознайомила присутніх зі станом травматизму в галузі житлово-комунального господарства, провела аналіз видів подій, причин,  які призвели до нещасних випадків.

Також інспектор наголосила, що для попередження виробничого травматизму необхідно підвищити відповідальність посадових осіб за дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці. Особливу увагу було приділено питанням проведення навчання, інструктажів з охорони праці, проведенню медоглядів, дотриманню правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, правил безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, правил безпечної експлуатації електроустановок, роботи на висоті, порядку отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, забезпеченню працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, тощо.

На завершення, інспектор надала відповіді на запитання працівників підприємства.