Провели семінар працівникам ТзОВ «Графіка»

13 листопада 2015

З метою запобігання виробничого травматизму головні державні інспектори Наталя Щерба та Ярослав Файчак провели семінар працівникам ТзОВ «Графіка» на тему: “Закон України ” “Про охорону праці” та  зміни  в трудовому законодавстві, що стосуються оплати праці та кадрової роботи”.

Присутніх ознайомили з Положенням  “Про Державну службу України з питань праці”, розповіли про права працівників на охорону праці під час укладання трудового договору та під час роботи, права на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці, обов’язки працівників щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та з гарантіями забезпечення права громадян на працю, гарантіями при укладенні, зміні та припиненні трудового договору, мінімальними гарантіями в оплаті праці.

Ярослав Файчак детально проаналізував причини  та  обставини  нещасних  випадків в галузі з переробки пластмас, надав консультацію щодо організації функціонування системи управління охороною праці на підприємств.

Адміністрації фахівці Держпраці звернули увагу на помилки, які допускають кадровики при оформленні трудових відносин, бухгалтера при проведенні розрахунків. Керівництву наголосили на адміністративній та кримінальній  відповідальність за порушення законодавства про працю та вимог щодо охорони праці.

 

Довідково:

ТзОВ  «Графіка» займається переробкою картонної продукції. На даний час у трудових відносинах з перебуває 49 чоловік. Праця неповнолітніх на товаристві не використовується.

Нещасних випадків, пожеж та категорійних аварій у товаристві  «Графіка»  не зареєстровано.

IMG_20151109_095450

IMG_20151109_095429