Впродовж цього тижня на Львівщині відбулось 30 семінарів з питань трудового законодавства

23 лютого 2018

Впродовж цього тижня за участі фахівців ГУ Держпраці у Львівській області  відбулися семінари у районних адміністрація міста Львова та районних державних адміністраціях області,  центрах зайнятості та в органах місцевого самоврядування тощо.

Загалом відбулося 30 таких заходів. Так, з 1 лютого фахівці  провели семінари у Золочівській, Сокальській, Яворівській,  Жовківській, Кам’янка-Бузькій, Буській, Пустомитівській, Сколівській, Мостиській, Городоцькій РДА та Франківській РА міста Львова.

Аналогічні превентивні заходи провели у 8 ОТГ: Новокалинівській, Новоміській, Славській, Бісковицькій, Чукв’янській, Тростянецькій та у Моршинській і Стрийській міських радах.

Разом з тим відбулися семінари у 10  центрах зайнятості. Фахівці консультували як роботодавців, так і громадян, яким надано статус безробітних.  Такі зустрічі відбулись на базі Жидачівського, Яворівського, Червоноградського, Миколаївського, Буського, Золочівського, Кам’янка-Бузького, Пустомитівського РЦЗ, а також Новояворівського та Львівського МЦЗ.

В межах семінарів йшлося про  особливості застосування законодавства про працю,  підвищення мінімальної заробітної плати, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці  та  належне оформлення трудових відносин.

Найчастіше роботодавці запитували про повноваження інспекторів праці Держпраці та органів місцевого самоврядування, особливості проведення перевірок додержання законодавства про працю згідно нового порядку та їх підстави. Присутнім наголошувалось, що вимога інспектора праці про надання об’єктом відвідування для ознайомлення документів та/або їх копій чи витягів з документів, пояснень, доступу до приміщень, організації робочого місця, внесена в межах повноважень, є обов’язковою для виконання. Основною вимогою до інспектора є наявність у нього службового посвідчення встановленого взірця. Перевірити легітимність посвідчення інспектора праці можна як на сайті Державної служби України з питань праці, так і Головного управління.