У ПАТ «Львівський жиркомбінат» розпочато комісійну перевірку.

02 грудня 2015

У організаційній нараді, в зв’язку початком проведення перевірки, яку було проведено 01.12.2015р. взяли участь Голова та члени комісії з проведення перевірки, керівництво підприємства, керівники структурних підрозділів та керівники служб охорони праці структурних підрозділів у який буде проводитися перевірка.

З інформацією про правові підстави проведення перевірки виступив Голова комісії з проведення перевірки начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області Проць І. Е., який проінформував присутніх про те, що згідно з п.5 Плану перевірок суб’єктів господарювання, які проводяться під керівництвом посадових осіб Держпраці на IV квартал 2015р., затвердженого 05.10.2015р. та у відповідності до Рекомендацій щодо організації перевірок суб’єктів господарювання, під керівництвом посадових осіб центрального апарату Держпраці Головним управлінням Держпраці у Львівській області, з 01 по 11 грудня 2015р. буде проведено перевірку структурних підрозділів ПАТ «Львівський жиркомбінат».Перевіркою буде охоплено наступні структурні підрозділи ПАТ «Львівський жиркомбінат»:

– гідроцех, майонезний цех, маргариновий цех, ремонтно-будівельну дільницю, електро-силове господарство, ремонтно-механічний цех, дільницю КВПіА, центрально – матеріальний склад, склад холодильник, олійно-зливну станцію, вимірювально – виробничу лабораторію, котельню, транспортний цех, газове господарство, об’єкти котлонагляду, артсвердловину.

У відповідності до наказу Головного управління Держпраці у Львівській області № 126-П від 26 .11.2015р. створено комісію з перевірки, до   складу якої залучено державних інспекторів відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку, відділу нагляду у гірничодобувній промисловості управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області.

Голова комісії-начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області Проць І. Е., у ході наради ознайомив присутніх з графіком проведення перевірок виробничих об’єктів ПАТ «Львівський жиркомбінат». Також наголосив присутнім про необхідність чіткого дотримання визначених термінів проведення перевірки та вимог чинного законодавства України.

Чабан Ю.М. – голова правління ПАТ «Львівський жиркомбінат» звернувся з прохання до членів комісії про врахування під час проведення перевірок необхідності дотримання безперебійності виробничого процесу, в т.ч. та наголосив на наданні всебічної допомоги керівництва структурних підрозділів ПАТ «Львівський жиркомбінат» державним інспекторам під час проведення перевірок згідно затвердженого графіку.

Інформаційна довідка

Львівський жирокомбінат був заснований 1948 року і вже 67 років спеціалізується на випуску маргаринів, майонезів, жирів.

З 2005 року ЛЖК виготовляє та розповсюджує свою продукцію під торговельною маркою «Щедро». У концепцію торгової марки закладені характерні для українців ціності: доброзичливість та гостинність. Завдяки високій якості продукції та сучасному дизайну упаковки продукція стала швидко відомою вітчизняному покупцю та завоювала популярність.

Сьогодні на ЛЖК працює понад 600 осіб (з них 383 жінки).Загальна потужність підприємства з виробництва майонезу складає 131 тону на добу, маргарину 225тони на добу.

Основними структурними підрозділами ПАТ «Львівський жиркомбінат» є:

– гідроцех, майонезний цех, маргариновий цех, ремонтно-будівельна дільниця, електро-силове господарство, ремонтно-механічний цех, дільниця КВПіА, центрально – матеріальний склад, склад холодильник, олійно-зливна станція, вимірювально – виробнича лабораторія, котельня, транспортний цех, газове господарство, об’єкти котлонагляду, артсвердловина.

На жирокомбінаті є повний замкнутий цикл переробки рослинних олій та виробництво напівфабрикатів. За даними Укроліяжирпрому ЛЖК є одним із провідних підприємств галузі України.

Асортимнент маргаринової продукції комбінату складають маргарини столові: «Молочний особливий» (82% жиру) ; «Сонячний особливий» (72%); «Столичний особливий» і «Вершковий особливий» 60% жиру. Маргарини: «Пампушок для листового тіста»; «Пампушок для пухкої випічки» і «Домашній» (40%)жиру.

В лютому 2007року комбінат розпочав випуск у «євро пачці» низькокалорійний маргарин «Добрий» (40% жиру) , який рекомендують включати в раціон харчування людям похилого віку.

Асортиментний ряд майонезної продукції представлений майонезами різної калорій- ності для задоволення потреб всіх категорій споживачів. Для прихильників збалансованого харчування комбінат випускає низькокалорійний майонез «Салатний» (30%) жиру, а також продовжує виготовляти традиційний за своєю рецептурою і смаком класичний майонез «Провансаль» та майонез «Провансаль Оливковий» (67% ) жиру з добавленням оливкової олії.

У цьому ж році ЛЖК розширив асортимент майонезної продукції новинками розпочавши виготовлення майонезів «Сирний» і «Грибний» (67%) жир Незважаючи на те, що асортиментні переваги споживачів за останні 3 роки практично  не змінилися, на першому місці (близько 70%) майонези класичної рецептури «Провансаль» з жирністю 67%. Факівці відзначають підвищення попиту на висококалорійну продукцію. Враховуючи цю обставину, ЛЖК виробник одного із найпопулярніших серед львівських гурманів майонезів, поряд з випуском висококалорійного майонезу «Львівський преміям» жирністю 80%, в березні в 2008 році одним з перших в Україні розпочав випуск нового продукту- майонез на рідких жовтках «Провансаль Преміум» із вмістом жиру-72%, який повинен заповнити нову нішу якісного висококалорійного майонез.

Майонези виробництва ЛЖК можна придбати в поліетиленових пакетах «Дойпак»; «Фольпак»; «Філпак», а також у скляних банках під закрутку «Твіст-офф» ємністю 460 і 850г. закупорених металевою кришкою і полімерних відрах 900; 1900; та 4750 грам, а також   в поліетиленових пакетах «Дойпак» ємністю 500 гр.з кутовим ковпачком.

В серпні 2015р.підприємство освоїло виробництво соусів, кетчупів і гірчиці.

Вся продукція комбінату сертифікована в Україні, Білорусії, Росії.

P1000131

P1000134

P1000140