Під час зустрічі з представниками автотранспортних підприємств області йшлося про охорону праці

25 липня 2018

Сьогодні, 25 липня,  за участі фахівців ГУ Держпраці у Львівській області відбулося  спільне зібрання  ЛОВ ГО «ВААП» та ЛООРАТ «УКРАВТОТРАНС-ЛЬВІВ». В межах заходу  присутні обговорили питання діяльності  служб  безпеки руху і охорони праці на автотранспортних підприємствах, зайнятих у сфері перевезення пасажирів.

На нараді були присутні керівники підприємств та відповідальні особи за безпеку руху та охорону праці на АТП. Передусім  їх поінформували про автомобільні аварії, які  трапились нещодавно  в  Україні.

 Разом з тим фахівці ГУ Держпраці у Львівській області нагадали перевізникам основні вимоги охорони праці на автомобільному транспорті.  

Наголошувалося, що до початку роботи слід переконатись у безпечному стані транспортного засобу.  

Йшлося також і про проведення медичних оглядів  водіїв,  інструктажів з охорони праці та організації для них необхідного режиму праці та відпочинку.

Водночас  присутні поспілкувалися щодо підготовки  підприємств, зайнятих у сфері перевезення пасажирів, до роботи в осінньо -зимовий період.

Разом з тим наголошувалося на  важливості  офіційного працевлаштування водіїв.

«Водій відповідає  не лише за своє життя  та здоров’я, а й  за  безпеку пасажирів. Тому питанням безпеки руху та охорони праці слід приділяти максимальну увагу»,- резюмував начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області   Іван Луцик.