Фахівці ГУ Держпраці взяли участь в роботі комісії  з прийняття виїмкової дільниці лави шахти «Великомостівська» в експлуатацію

26 липня 2018

У середу, 25 липня, начальник відділу нагляду у вугільній промисловості Володимир Осадця та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Наталія Зла провели позапланову перевірку щодо відповідності вимогам нормативно-правових актів з охорони праці змонтованого на дільниці лави № 114 шахти «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» гірничошахтного обладнання.

 Разом з тим фахівці ГУ Держпраці у Львівській області взяли участь в роботі комісії  з прийняття виїмкової дільниці лави №114 в експлуатацію. Цей позаплановий захід державного нагляду здійснювався за письмовим бажанням суб’єкта господарювання.  

 Відтак комісія надала позитивну оцінку підготовленості лави №114 до безпечного видобутку вугілля. Проте під час контрольного заходу було виявлено низку порушень паспортів кріплення прилеглих до лави гірничих виробок 114 конвеєрного та 114 бортового штреків. Також були виявлені окремі порушення при веденні канатної відкатки та експлуатації рейкової колії у вказаних гірничих виробках.  

За результатами проведеної перевірки керівництву шахти вручені відповідні акт та обов’язковий до виконання припис. При врученні припису в.о. директора шахти Василю Бойкові було запропоновано призупинити роботи по проведенню канатної відкатки вантажів у гірничих виробках 114 конвеєрного та 114 бортового штреків до усунення викладених в приписі порушень.   

             Довідка:

 Лава №114 обладнана механізованим комплексом 2КМ-87УМН, очисним комбайном 1ГШ-68 та вибійним скребковим конвеєром СП-250.11. Транспортування вугілля від лави до навантажувального пункту здійснюється за допомогою скребкового конвеєра типу СП-250.12 та стрічкових конвеєрів 1Л-80. Довжина лави на момент перевірки становить 89м, довжина виймального стовпа –600м. Виймальна потужність (висота) вугільного пласта П7н «Сокальський» становить 1,25-1,3 м. Загальні запаси виймального стовпа лави №114 становлять 160 тисяч тон вугілля. Гірничі роботи ведуться на глибині 480 м. Технологічна проектна документація виїмкової дільниці лави №114 пройшла позитивну експертизу на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці в ДП «Західний ЕТЦ».